For købmand Thorkild Skov, Ulbjerg Købmandsgård, der mandag den 17. august fylder 70 år, er en almindelig pensionisttilværelse ikke sagen.

 

På Thorkild Skovs visitkort, hvis han har et sådant, skal der således foruden købmand tillige stå vognmand, maskinstationsejer og landmand, og fra tidlig morgen til sent aften er han mere eller mindre engageret over hele feltet.
For tiden står der i aller højeste grad mejetærskning på dagorden, og som en slags fødselsdagsgave til sig selv købte Thorkild Skov for cirka en måned siden siden en ny mejetærsker, som han næsten uafbrudt siden har haft særdeles travlt med, når vejret har tilladt det. Alle kunderne vil jo meget gerne have høstet, når kornet er modent og når der er tørvejr.
Egentlig er det sønnen Claus Skov, der hovedsageligt tager sig af driften af maskinstationen, og det er kun, når der er ekstraordinært travlt, Thorkild Skov er med i arbejdet på dette felt. Men derfor kan arbejdsdagen alligevel godt snige sig op på 12-15 timer.
Når ordet købmand bruges om Thorkild Skov, skal det dog nævnes, at det rent faktisk er hustruen Lis Skov, der sammen med sine hjælpere står for driften af selve købmandsforretningen, der har været i familien Skovs eje i 99 år, idet både Thorkild Skovs farfar og derefter hans far drev den, indtil Lis og Thorkild Skov som tredje generation overtog den i 1975.

 

Thorkild Skov

Det er oftest vognmandsforretningen Thorkild Skov bruger det meste af sin tid på, og travlhed og lange dage befinder han sig faktisk ganske fint med. Så længe det gode helbred stadig er der, kan han ikke forestille sig en traditionel pensionisttilværelse.
Thorkild Skov, har bortset fra sin tid som soldat ved Flyvevåbnet og en tid ved Ege Tæpper i Herning, altid boet i Ulbjerg, som han er glad for at være en del af, ikke mindst på grund af, at han stort set kender alle beboerne – mange af dem i flere generationer.
Lis og Thorkild har tre børn - den ene datter bor i Hammel og den anden datter bor i Løgstrup, mens sønnen, som tidligere nævnt, arbejder med maskinstationen og bor i Ulbjerg. Endelig og ikke mindst vigtigt skal det nævnes, at familien også tæller tre børnebørn.

 

 

Kilde: Ugeavisen Skals

1
0
1
s2smodern
Gå til toppen