Ulbjerg IF tage stilling til den grønne bølge

Flere jyske klubber begynder lige så stille at tage stilling til den grønne bølge.
Hos Ulbjerg IF, der ligger godt 20 kilometer nord for Viborg, har de valgt et grønnere energiselskab, og så har de ikke mindst fået solceller på taget. Formand for klubben, Jakob Frandsen, sætter et par ord på det:- Vi søgte ikke aktivt at skifte energiselskab, men vi blev i stedet kontaktet af et selskab, og vi fik lovning på, at vi ville få grønnere energi, og at regningen i hvert fald ikke ville blive dyrere.

Og det stopper som bekendt ikke der. Klubben har også installeret solceller på taget:
- Vi fik solcellerne i forbindelse med vores nye klubhus og nogle energiberegninger, der blev lavet, fortæller Jakob Frandsen, og han fortæller, at de allerede nu sparer strøm:- Vi kunne se fra dag et, at det her er noget, der kan svarer sig. Vi sparer en del strøm. Anlægget tjener sig selv hjem efter syv-otte år, som det ser ud nu, og vi har en garanti på næsten 12 år.
Hos Ulbjerg IF mener Jakob Frandsen, at andre klubber sagtens kan kopiere deres løsning – også selvom, de selv var lidt foran på points:- Vi havde en ret nem indgang til det, fordi jeg selv sidder i en installatørvirksomhed og havde lidt viden på forhånd. Men derfor kan andre klubber alligevel sagtens hente hjælp.
Jakob Frandsen fortæller i øvrigt, at klubben er i kontakt med kommunen, da de ønsker at få installeret LED-lys, som også betyder mindre strømforbrug.
Kilde: DBU