Masser af glade og smilende Mudderkidz i Ulbjerg!!!

Ulbjerg: Hvor tit får du lige lov til at løbe over gamle biler, kravle gennem et smadderkage-hus for til sidst at svømme i en stor muddercontainer??? Svaret er nok ikke så tit, men det får du lov til her!!!Børneløbet Mudderkidz blev i lørdags afholdt for 8. gang på den tidligere campingplads ved Ulbjerg med mere end 200 friske børn i alderen 6-14 år, der helt af egen fri vilje havde valgt at deltage i løbet, der udfordrede dem på mange måder – og med masser af mudder!

Ruten foregik i det naturskønne område ved den gamle campingplads ved Ulbjerg og ned til Limfjorden, hvor børnene halvvejs på ruten skulle løbe ud i fjorden, kravle over flere pontoner til en badevogn og rutsje ned i Limfjorden, inden turen fortsatte tilbage mod målområdet igen. Forinden havde børnene bl.a. kravlet over biler, rullet sig i mudder, kravlet over a-pyramider, løbet gennem labyrinter, kravlet gennem ’smadderkage-huset’ og forceret mange andre forhindringer. På vejen tilbage efter dukkerten i Limfjorden blev der kravlet op af en skråning med presenning indsmurt i madolie, forceret kæmpe-lokummer, kravlet gennem net, løbet op og ned 'offpist' i terrænet og rutsjet ned af glat presenning, mens man fik et ordentligt skyl af brandslangen fra den flotte veteran-brandbil, for til sidst at ende i den store muddercontainer, som absolut var børnenes favorit-forhindring med garanti for masser af mudder fra top til tå, inden de krydsede målstregen og fik overrakt deres flotte og velfortjente mudderkidz-medalje.

”Det er så fantastisk at se glæden i børnenes ansigter, når de krydser målstregen fuldstændige mudrede fra top til tå,” fortæller Christina Nielsen-Grøn, der er frivillig hjælper til arrangementet og som bl.a. står og deler medaljer ud, når de kommer i mål og fortsætter: ”Jeg kender mange af børnene og de vil så gerne give et stort kram, når de løber over målstregen.

”I målområdet var der liv og aktivitet blandt både forældre og børn, der nød de dejlige rammer, og her blev børnene spulet med brandslangen fra endnu en veteran-brandbil, inden de kunne få sig et velfortjent brusebad samt en klistret mudderkage og sodavand!

”Vi har haft en særdeles vellykket og fantastisk dag – trods det kæmpe regnskyl, der kom umiddelbart lige efter at de 6-9 årige var blevet sendt afsted på ruten – og som desværre gjorde, at vi ikke turde sende dem ud i Limfjorden, fordi der var lidt buldren i regnskyllet, hvilket der heldigvis var stor forståelse for. Det klarede dog hurtigt op igen med masser af sol og skønne temperaturer, som gjorde at både børn og tilskuere hurtigt blev tørre igen, og da den næste gruppe skulle sendes afsted, kunne de heldigvis sendes i fjorden til stor jubel fra mange af den gruppe børn,” fortæller formanden for Ulbjerg Gymnastikforening Christina Ambrosius – og fremhæver samtidig en samtale med en pige fra Viborg, der gjorde et særligt indtryk: ”Inden starten på det første løb snakkede jeg med en pige fra Viborg, der havde glædet sig så meget til dette løb, at hun faktisk havde valgt at fejre hendes 9 års fødselsdag herude og at hun havde taget sine fødselsdagsgæster med, hvilket jo var helt fantastisk!”
”Et så stort arrangement som Mudderkidz kræver en hel del frivillige hjælpere, og vi i Ulbjerg Gymnastikforening er utrolig glade for, at vi i Ulbjerg er rigtig gode til at hjælpe hinanden og løfte i fælles flok – i dette tilfælde gælder det med alt fra uddeling af flyers og plakater, baneopsætning, udtænkning af nye forhindringer, sponsorer, hjælpere på ruten, kagebagning, madlavning til alle hjælperne og ikke mindst oprydningen bagefter – og jeg vil da gerne benytte lejligheden til at takke de omkring 50 frivillige for hjælpen mange gange – uden dem er der ikke noget Mudderkidz-børneløb,” fortæller en stolt formand for Ulbjerg Gymnastikforening og tilføjer slutteligt: ”Byder muligheden sig for endnu et Mudderkidz løb til næste år i disse fantastiske omgivelser, og det satser vi da bestemt på, så skal der nok stå en masse hjælpere klar til at give endnu et hold Mudderkidz-børn en skøn – og mudret oplevelse!”