Ulbjerg tilbage i serie 1

Ulbjerg IF kunne allerede fredag aften glæde sig over, at oprykningen til serie 1 var sikret. Og efter en sikker sejr lørdag eftermiddag over storrivalerne fra Skals, kunne champagnepropperne springe, og holdet kunne lade sig fejre på hjemmebane.
Champagnen blev straks fundet frem, da Ulbjerg IF's kamp mod Skals lørdag eftermiddag blev fløjtet af, og sæsonen dermed blev afsluttet med en 3-0 sejr over rivalerne. Hjemmepublikummet hujede og klappede af byens hold, der havde sikret sig en billet tilbage til serie 1.Med store smil og champagneindsmurte spillertrøjer fik holdet også givet træneren en lille flyvetur, inden der siddende på græsset blev hældt både øl og champagne indenbords.- Det er fantastisk at være tilbage i serie 1, og jeg synes også, vi hører til deroppe. Og så er det den helt rigtige afslutning på sæsonen, for det er altid vigtigt for os at vinde over Skals. De har altid været rivaler, så det er ekstra dejligt, sagde Ulbjerg-spiller Kasper Fruergaard med et smil og fortsatte:- Og nu skal vi fejre det med en masse øl og cigarer.
Spændingen om oprykningen til serie 1 var dog allerede blevet afløst af glæde fredag aften, hvor Foulum slog Møldrup/Tostrup, hvilket gjorde resultatet af lørdagens kamp uden betydning for den samlede stilling. Ulbjerg-holdet havde også taget turen til Ørum fredag aften for at se kampen mellem Foulum og Møldrup/Tostrup, og til Ulbjergs store glæde kunne man se Foulum vinde med 2-1. På trods af den sikrede oprykning ventede holdet dog med fejringen til efter opgøret mod Skals.

- En kæmpe præstation
Rivalopgøret startede ellers uden den helt store spænding, da begge hold i første halvleg spillede taktisk og knapt så aggressivt. Derfor var pausestillingen 0-0 et godt billede på en halvleg uden store chancer og skud på mål.- Første halvleg var lidt en taktisk affære, og det bliver det altid mod Skals. I pausen blev vi enige om, at vi ville altså vinde det her lokalopgør, også selvom vi var sikre på oprykningen. Og så gik vi ud og gav den en skalle de sidste 45 minutter, fortalte træner Kasper Klavsen.
Efter et kvarter af anden halvleg lavede Skals en fejl ved midten, der gav Ulbjerg deres første egentlige chance. Den udnyttede Kasper Ambrosius, der sendte bolden i nettet til 1-0. Efter 68 minutter fik Ulbjerg skabt en friløber, der endte hos Anders Sørensen, som helt fri foran mål, bragte Ulbjerg foran med 2-0.Men Ulbjerg-spillerne havde mere at give af denne festdag. Tommy Grøn ville også på scoringstavlen, og efter et godt pres fra midtbanen kunne han sende bolden i mål efter 82. minut.- Det er dejligt at rykke op igen. Der har været en forventning og et pres på os fra andre klubber, om at vi skulle rykke op, og det har vi jo så levet op til. Jeg synes, det er en kæmpe præstation at rykke op, for jeg synes, vi har haft flere udfordringer denne her sæson med truppen. Vi har kun tabt en enkelt kamp hele sæsonen, og det er jeg rigtig stolt af, sagde Kasper Klavsen.
- Nu skal vi jo heller ikke møde Skals det næste halve år, og så er det jo godt at have håneretten, grinte træneren, inden festen for alvor kunne starte, da de 150 tilskuere havde forladt banen.

Kilde: Viborg Stifts Folkeblad