Nu får Ulbjerg IF endelig det nye klubhus

Fodboldklubben har haft store udfordringer de seneste mange måneder med opførelsen af det nye klubhus.

Den 29. august 2017, altså for næsten et år siden, kunne vi her i avisen bringe en artikel, hvor man kunne læse, at Ulbjerg IF var meget tæt på at kunne påbegynde opførelsen af foreningens nye klubhus. Siden da er der sket lidt af hvert i Ulbjerg. Først skulle de sidste penge sikres. Så var der en lang ventetid på byggetilladelsen, som tog omkring et halvt år.
Men nu er de i gang med at bygge i Ulbjerg. De startede allerede med at bygge i foråret, men grundet sommerferie og travlhed i byggebranchen har byggeriet ligget ret stille hen over sommeren.
Vi har haft nogle problemer med at få de rette håndværkere, som er specielt dygtige på dette område, men nu har vi fået bunden lagt, og arbejdet er i gang.
Det nye klubhus vil få større og bedre omklædningsrum og en meget mere lys og indbydende facade. Tegning: Kristian Hansen ApS

Penge er ikke et problem
Noget andet, som tidligere har bremset projektet, har været økonomien. Som vi har skrevet i tidligere artikler, har Ulbjerg IF været ude og søge penge flere forskellige steder. En stor hjælp fra både kommunen og frivillige har nu gjort projektet muligt.- Vi har sådan set penge nok nu, men der skal også bruges frivillig arbejdskraft, fortæller Viggo Christensen.
Netop den frivillige arbejdskraft er en stor del af det nye klubhus. Udover at være med til at indsamle penge har mange af de frivillige i klubben også tilbudt deres hjælp til bygningen af huset - i det omfang de har tid. Og det er netop det med at finde tiden, som kan være svært, fortæller Viggo Christensen.- Det er især folk med tilhørsforhold til klubben, som vil hjælpe så godt, de kan. Men mange har været meget optaget af deres jobs, hvilket også har udskudt projektet.

Sæsonstart uden klubhus
Klubben har revet det gamle klubhus ned og dermed også omklædningsrummene. Det giver nogle udfordringer for klubben, som jo stadig skal afvikle fodboldkampe.- Vi har lejet nogle omklædningscontainere. Men vi har kun to, så til tider er vi en smule pressede, siger Viggo Christensen om den nuværende situation.
Han håber dog på, at klubhuset vil stå klar, før forårssæsonen skydes i gang. Det vil sige en gang i løbet af marts eller april måned. Om det så lykkes, eller om der kommer flere uforudsete udfordringer, kan kun tiden vise. Nu venter dog et halvt års arbejde - forhåbentligt uden flere komplikationer. 

Kilde: Viborg Stifts Folkeblad