Hele byens klubhus står snart klar til brug

Inden længe står Ulbjerg IF's nye klubhus klar til brug. Den frivillige opbakning til det store byggeprojekt har været så stor, at der nærmest er tale om hele byens klubhus.
 
Når de nye klubhusfaciliteter på Ulbjerg Stadion inden længe står klar til brug, så er det ikke blot idrætsforeningens klubhus - men hele byens.
Det mener Viggo Christensen, der er tidligere formand i Ulbjerg IF og har fulgt byggeriet tæt helt fra idéfasen til nu, hvor det kun er de sidste arbejdsopgaver, der mangler, før alverdens sportsudøvere kan tage faciliteterne i brug.
- Der har været en helt fantastisk opbakning fra byen og erhvervslivet, og det har der været helt fra begyndelsen. Alt det, der er blevet hjulpet med - det er utrolig flot, siger Viggo Christensen.

Mange frivillige
Alt i alt løber byggeriet op i 1,7 millioner kroner, og heraf har idrætsforeningen selv rejst de 600.000 kroner. Samtidig har lokale firmaer foruden de sponsorater, de har ydet, været behjælpelige med blandt andet maskinkraft og viden, ligesom private borgere har hjulpet til.
- Jamen et eksempel på det, er jo fliserne her. Der var en borger, der havde sagt, han ville kigge på det, men han havde dårlig tid. Pludselig var der så lagt 300 kvadratmeter fliser, fortæller Steen Bystrup, der er projektleder og således står for at få enderne til at nå sammen på klubhusbyggeriet.
På samme måde har en gruppe pensionister gået til hånde i huset til hverdag med alt det, der lige stod og manglede at blive lavet, og til diverse arbejdsdage har forskellige privatpersoner hjulpet til i weekender.
- Der har været rigtig mange, der synes, at det her er et rigtig godt projekt, så med alle dem, der har hjulpet, ender det med at blive hele byens klubhus, siger Viggo Christensen.
Ud over fodboldspillere, så kommer også andre grupper til at benytte sig af de nye faciliteter. Blandt andet får kroketklubben indrettet et rum til deres udstyr, og så bliver der senere bygget en afløser for legepladsen udenfor. Her kan dagplejemødre og andre brugere så nyde godt af husets toiletfaciliteter.
 
Lige siden 2013
Ønsket og idéen om nye faciliteter for Ulbjerg IF opstod allerede i 2013. Tiden var løbet fra de gamle faciliteter, der trængte til en gennemgribende renovering. Derudover lod omklædningsfaciliteterne noget tilbage at ønske, og udgifterne til opvarmning var høje. Derfor besluttede man at arbejde videre med planen om at bygge helt nyt.
- Det er et kæmpe stort arbejde, der er blevet lagt siden da, fortæller Viggo Christensen, mens han sammen med Steen Bystrup viser rundt i de nye lokaler. Fire omklædningsrum, handicaptoilet, køkkenfaciliteter og en stor, højloftet kantine med masser af lys og udsigt til fodboldbanerne. Blandt andet. Alt sammen fordelt på knap 300 kvadratmeter, bygget i slidstærke materialer og efter gældende krav.
Håbet er, at klubhuset er klar til brug, når Ulbjerg spiller anden hjemmekamp på stadion i midten af april. Derfra tages der hul på en ny epoke, hvor et nyt kapitel i Ulbjerg IF's historie begynder.
- Det er jo de mennesker, der er i klubben, der skaber det gode klubliv. Der var en sjæl i det gamle klubhus, så det bliver vigtigt at understrege, at man også må have det sjovt her, fortæller Viggo Christensen.
 
Kilde: Ugeavisen