Folkedansere så tilbage på et godt år

Man kunne glæde sig over stor deltagelse i danseaftener og arrangementer, da Ulbjerg og Omegns Folkedanserforening holdt generalforsamling.
 
Ulbjerg og Omegns Folkedanserforening har sluttet sæsonen med den årlige generalforsamling, hvor formanden Anette D. Christensen kunne berette om stor deltagelse både til den ugentlige danseaften og de forskellige arrangementer i årets løb.
i beretningen, som følger regnskabsåret for 2018, nævnte hun blandt andet en af foreningens faste traditioner, som er årets legestue, hvor de omkringliggende foreninger inviteres til en hyggelig aften med dans, sang og hjemmebag, hvor foreningens egen danseleder står for at guide danserne igennem dansene, og musikken leveres af Ivan & Co. Denne gang var der 136 personer, der deltog, og det er pt. rekorden.
I marts sidste år var foreningen med til Forårsstævne, som nu holdes i Stoholm Fritids og Kultur Center, hvor ikke mindre end 10 foreninger kommer og viser, hvad de har lært i sæsonen. Efter kaffen er der legestue resten af aftenen.
Inden sommerferien er der altid planlagt en afslutningsfest, denne gang var det i festlokalerne på Løvelbro Bistro, med spisning, hygge og selvfølgelig dans.
Hvert år er foreningen ude og give opvisning i enten deres egne eller foreningens Folkedanserdragter. En fast tradition er opvisningen til høstdagen på Herregården Hessel ved Hvalpsund, og foreningen var også i Farsø og give to opvisninger i anledning af arrangementet "Hot Sommer i Farsø".
 
Samarbejde med Rødding
Foreningen har et samarbejde med Rødding og Omegns Folkedanserforening, hvor foreningerne skiftes til at besøge hinanden en gang om året hvert sted, og til opvisningen til forårsstævnet i Stoholm danser foreningerne også sammen. "Kaffeaftener" som foreningen kalder det. Her danses der ikke så lang tid, og så er der underholdning eller foredrag resten af tiden. Denne sæson har man haft besøg af Inger Karlskov og Joe, som fortalte om Fjordklyngen og delebiler. En anden aften var det foreningens danseleder og spillemand, som fortalte om deres kursusophold på Brenderup Højskole med dans og musik.
Året slutter altid med gløgg, æbleskiver og pakkespil, og det skal der ikke laves om på!
Efter generalforsamlingen har bestyrelsen konstitueret sig med Anette D. Christensen som formand, Niels Peter Vistisen som næstformand, Anni Elkjær kasserer, Lise Christensen som sekretær og Arne Mikkelsen som medlem af bestyrelsen.
 
Kilde: Viborg Folkeblad