Lærer frifundet for at have givet elev lussing

Det var på Ulbjerg Skole, at episoden fandt sted. To af tre domsmænd mente dog kvinden var uskyldig, og derfor blev hun frikendt.

En kvindelig lærer på Ulbjerg Skole var sigtet for at have udøvet vold mod en af sine elever, da hun angiveligt skulle have givet en 9-årig dreng en lussing i november 2018 i skoletiden. Men det blev hun frifundet for, da to af de tre domsmænd mente, at hun var uskyldig. Der afsiges dom efter stemmeflertallet, så det betød ingenting, at den sidste domsmand mente, hun var skyldig.

Episoden fandt sted, da to elever i hendes klasse havde været oppe at toppes. Den kvindelig lærer skilte de to børn ad, og det fik en af eleverne til at give læreren en lussing. Derefter skulle flere af børnene have hørt, at hun sagde: "Hvis du slår mig, slår jeg også dig." I den forbindelse forklarede hun, at hun havde taget fat i barnets hage og drejet hans hoved, så de fik øjenkontakt.

Men to af domsmændene lagde vægt på, at børnenes forklaringer var vage. Flere af børnene var ret usikre på, om de havde set slaget eller bare hørt om det senere. Derfor mente de ikke, der var tilstrækkeligt bevis for, at kvinden kunne dømmes for vold.
Den sidste domsmand mente til gengæld, at børnenes forklaring var troværdige, men lige lidt nyttede det, da det var to mod én. Kvinden blev derfor frikendt.

Kilde: Viborg Folkeblad