Tre kreative kræfter puster liv i gammelt dansested

En antik- og vintagebutik er åbnet i lokalerne, der tidligere husede dansestedet Laredo.
Tidligere på sommeren åbnede Laredo Antik og Vintage i de nostalgiske lokaler i Sundstrup ved Virksund.
Bag butikken står tre indehavere - Rikke Vinter, Lars-Erik Sieg og Mona Hinrup. Fælles for de tre er, at de brænder for at finde ting, som de selv kan lide, og gerne ting med et lille twist, som gør interiøret personligt eller lidt skævt.
Om butikken og arbejdet med genbrugsting fortæller de selv i en pressemeddelelse: "At sætte sit personlige præg på ting og måske upcycle ved at male eller give en ting en ny funktion, er noget af det der er sjovest i arbejdet med genbrugs- og vintageting.
"For mange læsere vil Laredo-navnet sikkert vække minder. Her blev der tidligere holdt bal og fest, og stedet var kendt vidt og bredt for festerne.
"Vi har allerede haft besøg af en del af de gamle danseglade folk, som kom her dengang, og de har fortalt masser af hyggelige røverhistorier. Der er stadig beviser i Laredo. Nogle steder gynger gulvet, når du går rundt og kigger, og det er selvfølgelig de steder, hvor der virkelig blev danset igennem, fortæller trekløveret bag.
Senere fungerede Laredo også som traditionel antikbutik, og lokalet har også tidligere været brugt til kunstudstillinger og lignende.
Kreative kræfter bag
Rikke Vinter brænder for kreativt genbrug og indretning. Hun elsker, når gamle ting kan få nyt liv. De gamle ting behøver ikke nødvendigvis at være dyre eller at have et særligt navn. Form og farve er vigtigere for at skabe den rette stemning i indretningen. Rikke Vinter har i flere år været en del af Hos Sibylle-Løgstør og Livsstil på Egholm Slot. Nu glæder hun sig over endnu et butiksfællesskab.
Lars-Erik Sieg har en forkærlighed for de skæve ting, gerne krydret med humor, og gerne ved at sammensætte ting, der nødvendigvis ikke kommer fra samme tidsperiode og er i samme stilart. Lars-Erik Sieg er formand for foreningen papegøjeinternatet, og foreningen står også bag Triton Vintage, som har en butik inde i butikken Genbrugsmix i Fjerritslev. Mona Hinrup er det kreative islæt i butikken. Hun laver blandt andet syede figurer til både børn og voksne og de håndsyede ting krydres med gamle møbler og hyggeligt interiør. Møblerne opdateres, så de matcher farverne på alle de håndsyede figurer.

Kilde: Ugeavisen