En solstrålehistorie fra Ulbjerg Friluftsbad

Hermed en lille solstrålehistorie om hvordan tingene kan lade sig gøre i en lille by, når der er stor opbakning fra det lokale erhvervsliv og byens borgere.

Ulbjerg Friluftsbad har nu kørt i godt og vel et år, og det har virkeligt været en succes. Der har dog været et lille minus, idet badevandet ofte har været koldt. Der har desværre ikke været midler til opvarmning af vandet.

Jan Sørensen, barnefødt fra Ulbjerg (nu adm. direktør for Procura Group i Søborg), var på besøg i Ulbjerg Friluftsbad august 2019. Han frøs i det kolde vand, med det resultat, at han lovede at sponsere et solfangerpanel til friluftsbadet. Som han udtalte ”Vi kan da ikke have, at vi fryser i poolen”. Jamen hvor heldige kan vi være!!Fra venstre Jan Sørensen (sponsor af solfanger), Kurt Johansen (sponsor af rutsjebane) og Klaus Sørensen, Pooltech (sponsor af rutsjebane)I forbindelse med renoveringen af friluftsbadet blev der lavet et meget billigt og midlertidigt tag over sauna- og teknikrum pga. manglende midler. Det har hen over vinteren desværre vist sig at være utæt.

Vi planlagde derfor, at der skulle laves et nyt tag over sauna- og teknikrummet, hvorpå solfangeren skulle ligge. Dette projekt skulle gennemføres her i foråret, så det stod klar til badesæsonen 1. maj. MEN så kom Coronaen, og vi kunne ikke kalde til arbejdsweekender.
Fra venstre Arbejdsleder Erik Thorgaard (Ulbjerg Tømrer- og Snedkerforretning), Aksel Rørbinder og Henrik Nielsen (hjælpere)En weekend i slutningen af juli måned kunne arbejdet endelig komme i gang. Igen har friluftsbadet været heldige, idet den lokale og dygtige tømrer Erik Thorgaard lavede skitser og forestod arbejdet med at lave nyt tag, og som mange gange før var der dygtige frivillige hjælpere, som bistod Erik.

Heinrick Hansen stod for det varme arbejde med pålægning af tagpap, og i løbet af en uge, havde vi det fineste tag på sauna- og teknikrummet.
Så skulle den sponserede solfanger hentes i Skørping. Igen var friluftsbadet heldige, for Skov, Ulbjerg hentede den helt gratis. Det skal nævnes, at både købmand Skov og vognmand Thorkild Skov er uundværlige for byen. De hjælper og sponserer gerne til alle byens foreninger, og desuden sælger de billetter for friluftsbadet, hvilket vi er meget taknemlige for.
Solfangeren blev sat på taget, og også her var der hjælp fra den lokale smed Ole Sørensen, som hele vejen igennem friluftsbadets renovering har hjulpet med råd, vejledning og stor hjælp.
Fra venstre Thomas V. Jensen og Kim Sørensen (hjælpere) og arbejdsleder Erik Thorgaard (Ulbjerg Tømrer- og Snedkerforretning)Det lokale byrådsmedlem Kurt Johansen talte tilfældigt med den lokale virksomhed Pooltech v/Klaus Sørensen. Han havde et godt tilbud på en rutsjebane, og spurgte om det ikke var noget for Kurt? Jo… det var måske ikke så dumt til friluftsbadet tænkte Kurt, så via et godt nedslag fra Pooltech og en sponsorgave fra Kurt Johansen, har Ulbjerg Friluftsbad nu også fået en rutsjebane! Fantastisk!En anden glædelig ting som kan nævnes, er udvidelse af den ene sauna. Vinterbaderne kunne godt bruge lidt mere plads i den ene sauna, og har derfor forslået, at de selv står for denne udvidelse. Dejligt med initiativer og hjælpsomhed fra brugerne, det er der vist ikke mange, der kan prale af i de større byer.
Hvor er det fantastisk at bo i en by som Ulbjerg, hvor de lokale virksomheder samt byens borgere hjælper, hvor de kan. Man mærker virkeligt, at lokalbefolkningen er stolte og glade for alle byens faciliteter, og hjælper til med at passe på tingene. Friluftsbadet er meget taknemlige for alt den hjælp, vi har fået hele vejen igennem, så det gør ikke spor, at vi i bestyrelsen har brugt mange timer på at få friluftsbadet op at stå. Det har været det hele værd, og giver dobbelt glæde og energi, når man ser og hører glade børn og voksne boltrer sig i friluftsbadet.