Interesse for nye byggemodninger på Fjordglimt i Ulbjerg

Her de sidste 2-3 mdr. har Viborg kommune og Energi Viborg været i gang med nye byggemodninger på Fjordglimt i Ulbjerg. Der bliver plads til 10 nye boliger. Grundene er skønt beliggende tæt ved Ulbjerg skole, børnehaven og Kultur- og Fritidscentret. Der er fin udsigt fra grundene ind over Ulbjerg by og ud til Ulbjerg Klint området.
Der er opført 10 parcelhuse på den første del af udstykningen på Fjordglimt, som var klar først i år 2000. Her er der 2 grunde tilbage, samt mulighed for at bygge tæt lav til udlejning af 3-4 boliger.
Viborg Museum og Ulbjerg Lokalråd har været ude at besigtige nogle udgravninger. (se fotos) Museet skulle se om entreprenør maskinerne havde gravet nogle spændende fortidsminder op, eller fundet hulvejs spor, der løber ned over området.
Der har fra tidligere tider været et vadested over Ulbjerg Møllebæk, tæt på den nuværende Sundstrupvej. Det gamle hjulspor, som løber ned over Fjordglimt og området ned ad bakken nord for, er en del af Hærvejens mange forgreninger op i Jylland, og et af sporene tæt på Lovns bredning og Limfjords landet. På hele Fjordglimt området har der i middelalderen været bopladser med stolpehuse, som har været udgravet tidligere før første byggemodning, og der er også fundet fundamenter til en gammel vindmølle.
Med Fjordglimt områdets beliggenhed oven for Møllebækken, og med det lavtliggende engområde helt fra fjorden syd for Ulbjerg Klint og ind til byen, så har vikingerne omkring år 1000 tallet, kunnet sejle helt ind til Uls-bjerg, som byen hed daværende tidspunkt. Her har vikingerne etableret en del gravpladser. Der er fundet mange spor her, og hele området er ikke fuldt udgravet. Her bliver der bibeholdt et pænt stort grøn området for hele boligområdet.
Entreprenører er fortsat i gang med at grave de sidste kloakering- og vandledninger på Fjord-glimt, som der har været interesse for. Det fine beliggende område har der været flere forespørgsler på. Området forventes færdig og byggemodnet hen over foråret april – maj.
Med venligst Kurt Johansen
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Tl. 23301930
Prisfastsættelse PDF