Ulbjerg prøver lykken, og satser på ”alternativ” byfest lørdag den 19. juni i uge 24

Med aflysninger af forskellige byfester og festivaller der rammer på stribe, var det med meget nervøsitet, at arbejdsgruppen for byfesten i Ulbjerg havde indkaldt foreningerne i Ulbjerg til møde onsdag d. 12. maj, om hvorvidt byfesten skal holdes eller ej.

Arbejdsgruppen meddelte tilbage i januar, at hvis der skulle afholdes byfest i Ulbjerg i 2021, troede man ikke på, at det ville blive i vante rammer, og med det sædvanlige program. Med Corona-situationen lige nu, forklarede arbejdsgruppen, at man er glad for netop den beslutning, da det er det, der har aflyst andre byfester eller festivaler i kommunen. Deres rammer og program er simpelthen for stort.
Vi har diskuteret frem og tilbage, hvorvidt der skulle afholdes et arrangement, samt hvornår dette skulle være. Det er besluttet, at byfesten i Ulbjerg hører til i uge 24, og derfor vil vi ikke forsøge at rykke arrangementet til senere på året.
Til byfesten i Ulbjerg vil vi forsøge at afholde en ”alternativ” byfest. Den bliver anderledes og kortvarig i forhold til hvad, vi er vant til, men det bliver forhåbentlig sjovt. Vi planlægger et underholdningsshow på omkring halvanden time. Folk kan komme til arrangementet, som hvis de skulle køre til Viborg og se et comedy-show i Tinghallen. Nu kan de bare gå derhen i stedet, da det bliver afholdt i Ulbjerg Kultur- og Fritidscenter.
Her er det Karsten Jørgensen, der forsøger at klare en af udfordringerne i underholdningsshowet.
Det er besluttet, at vi gennemfører uanset hvor mange, der køber billetter til det planlagte show. Kun Corona-status i kommunen kan aflyse, som det ser ud lige nu.
Vi har lagt en plan for, at den alternative byfest kan afholdes på forsvarlig vis lørdag aften den 19. juni i uge 24. Det betyder bl.a. at publikum inddeles i sektioner af maksimalt 50 stole, og at man på sin billet har fået tildelt én bestemt indgang og ankomsttidspunkt, samt én bestemt bar man må benytte.
Her er det Carina Ebbesen, der forsøger at lave en hotdog på en cykel til underholdningsshowet. Resultatet må man vente til at se til juni.
Alt dette kræver selvfølgelig en del planlægning, som vi heldigvis havde lavet størstedelen af, da vi håbede at kunne afholde arrangementet tilbage i oktober 2020. Vi er utrolig glade for, at foreningerne viser opbakning til dette, da det hele bliver lidt mere omstændigt nu. Bl.a. skal publikum vise både billet, Corona-pas og ID ved indgangen, selvom vi kender hinanden ret godt herude i lokalområdet.
Vi håber, at det her arrangement kan være med til at skabe blot en lille smule glæde og underholdning, i den her kedelige Corona-tid. Selvom vi ikke kan tilbyde fællesspisning, musik og dans håber vi, at folk vil støtte op om arrangementet og få en dejlig aften alligevel.
Billetter kan købes ved Min Købmand i Ulbjerg.

På arbejdsgruppens vegne
Maria Johansen, formand